Időkép

Miért válasszon minket?

Amennyiben Ön hosszútávú stratégiai partnert keres, akkor jó helyen jár.

Jelentős kapacitással, nagy tapasztalattal és stabil háttérrel állunk rendelkezésére ügyfeleinek.

 Bővebb információk

KezdőlapRólunk

Rólunk

Az „Agropa” Pápa Környéki Gazdák Beszerző, Raktározó, Értékesítő és Szolgáltató Szövetkezet 1999. március 30-án alakult Nyárád székhellyel 30 alapító taggal és 7 500 ezer forint jegyzett tőkével.

A Gabért 2003. Gabonaértékesítő Szövetkezet 2003. május 28-án alakult termelői csoportként Vaszar székhellyel, 29 alapító taggal és 13 650 ezer forint jegyzett tőkével.

2007. évtől kezdődően mindkét szövetkezet székhelye a korábban telephelyként működő Mezőlak, Vasút u. 02/9. hrsz. lett.

A szövetkezeteket az alapítók az Alapszabályban lefektetett célok, végsősoron a tagság gazdálkodásának eredményes elősegítése érdekében hozták létre. A kezdet nem volt könnyű, hiszen az új típusú beszerző-értékesítő szövetkezetek iránt az indulás éveiben még bizalmatlanság uralkodott a piaci szférában. A szövetkezetek azonban évről-évre bizonyították létjogosultságukat, és az ágazatban mind beszállítói, mind értékesítői oldalon meghatározó tényezővé váltak. Az eredményes gazdálkodás, a pénzügyi megbízhatóság és a szakmai elismertség következtében mára olyan tekintélyt szereztek maguknak, hogy piacvezető hazai cégek versengenek a szövetkezetek partnerségéért.

Természetesen szolgáltatásainkat tagjaink mellett külsős mezőgazdasági termelők is igénybe veszik, akiknek gazdálkodási területe messze túlnyúlik a megyehatáron. Összességében mintegy 300-350 termelővel állunk szoros üzleti kapcsolatban, akik között a kisebb gazdálkodók mellett országosan is meghatározó méretű nagyüzemek is vannak.

Fenti információkat alátámasztják az elmúlt évek tényleges gazdálkodási adatai. A tagság létszáma az Agropa Szövetkezetben több, mint 30 %-kal emelkedett, mára elérte a 40 főt. Még markánsabban gyarapodott a Gabért 2003. Szövetkezet taglétszáma, amely meghaladta a 100 főt.

Folyamatosan és dinamikusan növekedett a szövetkezetek árbevétele is. A kezdeti évek néhány száz milliós árbevétele évről-évre lendületesen emelkedett, 2011. évben mindkét szövetkezet árbevétele átlépte az 1 Mrd forintot. A 2013-as évre vonatkozóan is hasonló elképzeléseket céloztunk meg, az Agropa Szövetkezet részére 1,2 Mrd forint, a Gabért 2003 Szövetkezet számára 1,4 Mrd forint árbevétel realizálását terveztük.

Töretlenül gyarapodott a szövetkezetek vagyona is. 2012. év végére az Agropa Szövetkezet saját tőkéje 236 M forintra, a Gabért 2003 Szövetkezeté pedig 127 M forintra gyarapodott. Mindkét szövetkezetnél jelentős beruházások valósultak meg, amelyek elsősorban a tároló és szárító kapacitás bővítésére, fejlesztésére irányultak. Ezen kívül a kiszolgáló gépek, berendezések is megújultak, és jelentős fejlesztésen ment keresztül az informatikai és infrastrukturális háttér is.

A szövetkezetek jövőképe és egyúttal működésének legfontosabb célja tagjai igényeinek korszerű és versenyképes termékekkel, szolgáltatásokkal történő kiszolgálása, partnereivel közös bizalmon alapuló tisztességes üzleti kapcsolatok kialakítása és ápolása, kiszámítható és stabil pénzügyi alapokon nyugvó gazdálkodás.

Bejelentkezés

Bejelentkezés tagoknak

Felhasználónév *
Jelszó *
Emlékezzen rám

Nyitva tartás

Kollégáink állnak rendelkezésére:

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:00

Kivétel: betakarítási időszak

Joomla templates by Joomlashine